Ένας χαρτονένιος Κρόνος ενώνει τους δημότες Ελευσίνας

0
333

Το ημερολόγιο δείχνει Κυριακή 10 Νοέμβρη και ο καλός καιρός βοηθά σημαντικά στην μεγάλη προσέλευση κόσμου στην κεντρική πλατεία της Ελευσίνας. Άνθρωποι κάθε ηλικίας ξανάφτιαξαν από χαρτόνι τον «Κρόνο», ένα από τα σημαντικότερα μνημεία βιομηχανικής κληρονομιάς της Ελευσίνας, υπό την καθοδήγηση του Olivier Grossetete, γνωστού Γάλλου καλλιτέχνη που ειδικεύεται σε συμμετοχικά έργα στον δημόσιο χώρο.

Η κατασκευή του «Συμμετοχικού Εφήμερου Μνημείου» ξεκίνησε μια εβδομάδα νωρίτερα στους χώρους της Ελαιουργικής με τη συμμετοχή εθελοντικών ομάδων και μαθητών από τα σχολεία της πόλης,  για να μεταφερθεί κομμάτι κομμάτι στην πλατεία Ηρώων. Εκεί, με τη βοήθεια των κατοίκων της πόλης που συνέβαλαν με μπρίο και θετική ενέργεια στη συναρμολόγησή του, ολοκληρώθηκε ως το απόγευμα της Κυριακής, ο «χάρτινος πύργος» που αναπαριστά το κτήριο στο εργοστάσιο του Κρόνου, ένα εμβληματικό κτήριο-τοπόσημο, το οποίο κοσμεί επί έναν περίπου αιώνα την παραλία της Ελευσίνα.

Ως χάρτινος και ως… εφήμερο μνημείο η πορεία του θα είναι σύντομη. Σήμερα, Τρίτη 12 Νοεμβρίου, στις 9 το πρωί απεγκαταστάθηκε πάλι με ομάδες εθελοντών αλλά και περίπου 400 μαθητών από τα σχολεία της Ελευσίνας, οι οποίοι αναμένεται να πάρουν μέρος σε ένα αξέχαστο ομαδικό παιχνίδι, με την αφορμή της 3ης επετείου από την ανακήρυξη της Ελευσίνας σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ