Μείωση δημοτικών τελών σε Ελευσίνα και Μαγούλα

0
703

Σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελευσίνας, οι νέοι συντελεστές που θα ισχύουν για την Ελευσίνα διαμορφώνονται σε 0,70 για τις κατοικίες και τα ακίνητα που χρησιμοποιούνται για κοινωφελής- μη κερδοσκοπικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς από 1,03 που ήταν το 2019 και σε 2 από 2,33 το 2019 για τα καταστήματα.

Αντίστοιχα, στην Μαγούλα οι νέοι συντελεστές καθορίστηκαν σε 0,7 για τις κατοικίες και τα ακίνητα που χρησιμοποιούνται για κοινωφελείς- μη κερδοσκοπικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς από 0,88 που ήταν το 2019 και σε 2 από 2,33 το 2019 για τα καταστήματα. Η μείωση των δημοτικών τελών στην Ελευσίνα είναι της τάξης του 32% για τις κατοικίες και 13% για τα καταστήματα, ενώ στην Μαγούλα είναι 20,45% για τις κατοικίες και 13% για τα καταστήματα.

«Είναι μια ιδιαίτερα σημαντική απόφαση, αφού προχωράμε σε μεγάλη μείωση της επιβάρυνσης τόσο για τα νοικοκυριά, όσο και για τα καταστήματα, χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο τις παρεχόμενες υπηρεσίες», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Αθ. Μαυρογιάννης, προσθέτοντας πως ο δήμος Ελευσίνας έχει από τα χαμηλότερα τέλη στην Αττική.
«Οι συντελεστές στις υπόλοιπες κατηγορίες όπως πολυκαταστήματα, βιομηχανίες, αποθήκες, τράπεζες τόσο σε Ελευσίνα όσο και Μαγούλα παρέμειναν αμετάβλητοι σε σχέση με το 2019», συμπλήρωσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ