Παγκόσμια Ημέρα Διαχείρισης Αδέσποτων: Οι δράσεις του Δήμου Φυλής

0
344
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, την 4η Απριλίου 2020, ο Δήμος Φυλής ενημερώνει για την πορεία Δημοτικού Προγράμματος Διαχείρισης των Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς καθόλη την διάρκεια του 2019 και για τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν για τον έλεγχο του αριθμού τους και για την τήρηση των κανόνων ευζωίας τους.
Έτσι, το έτος 2019 :
  • 274 σκυλιά (έως σήμερα περισσότερα από 1550) και 15 γάτες περισυλλέγησαν, σημάνθηκαν ηλεκτρονικά και περιθάλφθηκαν, ενώ τα περισσότερα από αυτά στειρώθηκαν, επαναφέρθηκαν στο φυσικό τους περιβάλλον. Για την φροντίδα τους συνδράμουν δεκάδες φιλόζωοι, τα 76 μέλη του Δημοτικού Δικτύου Εθελοντών Φιλόζωων και τα μέλη του τοπικού φιλοζωικού σωματείου.
  • Από τα 274 αδέσποτα σκυλιά που περισυλλέγησαν τα 39 ήταν τραυματισμένα, τα 51 άρρωστα και τα 32 κουτάβια.
  • Από τα 274 αδέσποτα σκυλιά τα 121 μεταφέρθηκαν στο ΔΙΚΕΠΑΖ με μεταφορικό μέσο του ΔΙΚΕΠΑΖ, τα 64 με μεταφορικό μέσο του Δήμου και τα 89 από φιλόζωους.
  • Από τα 274 αδέσποτα σκυλιά τα 201 ήταν θηλυκά, ενώ τα υπόλοιπα 73 αρσενικά ήταν κυρίως κουτάβια, τραυματισμένα, άρρωστα ή επιθετικά.
  • Πραγματοποιήθηκαν 36 υιοθεσίες αδέσποτων. Συνολικά από το 2009 έχουν πραγματοποιηθεί 197.
  • Η δημοτική υπηρεσία διαχειρίστηκε 109 επίσημες σχετικές καταγγελίες εκ των οποίων 61 ήταν για απειλή από αδέσποτα σκυλιά, 4 για δάγκωμα από αδέσποτο σκύλο με εκδορά, 2 για κακοποίηση ζωών, 13 για μη τήρηση κανόνων ευζωίας και 29 διάφορες άλλες περιπτώσεις. Συνολικά από το 2012 η υπηρεσία έχει διαχειριστεί έως σήμερα 353 καταγγελίες.
  • Έως σήμερα έχουν τοποθετηθεί 17 ποτίστρες σε σημεία τα οποία επιβλέπονται από μέλη του Δικτύου Εθελοντών Φιλόζωων του Δημοτικού Προγράμματος Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς του Δήμου Φυλής.
  • Συνεχίστηκαν οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την προστασία και την ευζωία δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς με διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων, με αφίσες, με δελτία τύπου κα. Από αυτές ξεχώρισαν η διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων για την ευζωΐα των αδέσποτων ζώων από το Γενικό Λύκειο Ζεφυρίου, στα πλαίσια των δράσεων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος WALK THE GLOBAL WALK – 2019 για τις Βιώσιμες Πόλεις και η Συνάντηση (2019) του Δημοτικού Δικτύου Εθελοτών Φιλόζωων του Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς του Δήμου Φυλής (Το Δίκτυο αριθμεί 76 μέλη).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ