Γ. Πατούλης: «Προστατεύουμε τα παιδιά και τις ευπαθείς ομάδες δίνοντας έμφαση στην πρόληψη»

0
339

Στο πλαίσιο των δειγματοληπτικών ελέγχων που διενεργούν καθημερινά σε προληπτική βάση, σε προνοιακές Δομές της Αττικής τα κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, επισκέφθηκαν σήμερα το Ίδρυμα Προστασίας και Αποκατάστασης Παιδιών και Νέων με Νοητική Υστέρηση «ΘΕΟΤΟΚΟΣ» στο Καματερό.

Παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη τα εξειδικευμένα κλιμάκια Ιατρών και Νοσηλευτών πραγματοποίησαν δειγματοληπτικά τεστ για τον κορωνοϊό στο σύνολο των εργαζομένων. Τον Περιφερειάρχη υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ερωτόκριτος Νεόφυτος, ο Διευθυντής Ιωάννης Παπακωνσταντίνου και ο Παναγής Καρέλλας μέλος του Δ.Σ. Τον δειγματοληπτικό έλεγχο συντόνιζε ο επικεφαλής του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δρ. Π. Ευσταθίου.

Οι Κινητές Ομάδες Επίσκεψης στο Σπίτι (ΚΟΕΣ) της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, οι οποίες πραγματοποιούν τους επιδημιολογικούς εργαστηριακούς ελέγχους αποτελούνται από ιατρούς εξειδικευμένους και νοσηλευτές ΠΕ. Οι λήψεις ρινοφαρυγγικών δειγμάτων γίνονται με την τεχνική PCR.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε τα εξής:

«Προστατεύουμε τα παιδιά και τις ευπαθείς ομάδες δίνοντας έμφαση στην πρόληψη η οποία αποτελεί ισχυρό όπλο για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Σήμερα τα κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών βρίσκονται στο Ίδρυμα “Θεοτόκος”, ένα πρότυπο ίδρυμα για τη φροντίδα, την προστασία και αποκατάσταση παιδιών και νέων με νοητική υστέρηση. Στο πλαίσιο της επιδημιολογικής προσέγγισης θέτουμε ως προτεραιότητα την εξασφάλιση, εκπαιδευτές και φροντιστές να είναι καλά στην υγεία τους.  Με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος, κ. Ερωτόκριτο Νεόφυτο, αλλά και όλα τα στελέχη του έχουμε πολύ καλή συνεργασία. Στόχος μας είναι το επόμενο διάστημα να αναπτύξουμε επιπλέον δράσεις και άλλες μορφές συνεργασίας. Στην παρούσα φάση, έξι Κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ επισκέπτονται προληπτικά προνοιακές δομές της Αττικής προκειμένου να πραγματοποιήσουν σε εκπαιδευτές και φροντιστές δειγματοληπτικούς ελέγχους.  Στα γηροκομεία έχουμε ήδη κάνει ελέγχους σε πάνω από 50 δομές και θα συνεχίσουμε σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ όπου μας ζητηθεί.

Επίσκεψη του κ. Πατούλη στο Επιχειρησιακό-Συντονιστικό Κέντρο της Περιφέρειας Αττικής

Νωρίτερα ο Περιφερειάρχης Αττικής επισκέφθηκε το Επιχειρησιακό Κέντρο της Περιφέρειας Αττικής στο CosmoCenter, όπου λειτουργεί το τηλεφωνικό κέντρο ενημέρωσης και υποστήριξης της Περιφέρειας για τον κορωνοιό (1112) αλλά και η συντονιστική βάση των κλιμακίων της Περιφέρειας και του ΙΣΑ οι οποίοι διενεργούν τους δειγματοληπτικούς ελέγχους για  λοίμωξη από τον ιό SARSCOVID -2.

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε ο Επικεφαλής του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δρ. Π. Ευσταθίου.

Ο κ. Πατούλης ενημερώθηκε για το αυξημένο ενδιαφέρον των πολιτών που απευθύνονται στο τηλεφωνικό κέντρο για πληροφόρηση σχετικά με τον ιό (οι κλήσεις έχουν ξεπεράσει τις 95.000), ενώ όπως του επισημάνθηκε οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι που έχουν γίνει από τα κλιμάκια σε πολίτες, εργαζόμενους και φιλοξενούμενους σε Δομές της Αττικής, έχουν ξεπεράσει, μέχρι σήμερα, τους 4.000.

Κατά την επίσκεψη του είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με Ιατρούς, Νοσηλευτές αλλά και εθελοντές που στελεχώνουν το επιχειρησιακό κέντρο και να τους εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες για την «ανιδιοτελή προσφορά» τους καθώς και για το υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης που επιδεικνύουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ