Ολοκλήρωση Εκδηλώσεων Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας στον Δήμο Ασπροπύργου

0
128

Ο Δήμος Ασπροπύργου, από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2020, συμμετείχε για πρώτη φορά, μέσω του Οργανισμού Άθλησης και Φροντίδας, Νεολαίας και Τρίτης Ηλικίας (Ο.Α.Φ.Ν.Τ.Η.), στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, τον σημαντικότερο θεσμό σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για τη διαμόρφωση και ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης. Το θέμα για το 2020, που ορίστηκε από την επιτροπή, ήταν η «Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους» (zero emission mobility for all) και το σύνθημα «Μετακινήσου υπεύθυνα!».

Η Δημοτική Αρχή στην προσπάθεια της να ενθαρρύνει και να προωθήσει βιώσιμους τρόπους μεταφοράς, καθώς και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη, προέβη σε μία σειρά δράσεων επικοινωνιακού χαρακτήρα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ο.Α.Φ.Ν.Τ.Η., με τον Πρόεδρό του κ. Ιωάννη Κατσαρό, συντονιστή της Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Ασπροπύργου, διεξήγαγε βιντεοσκοπημένες ενημερώσεις και συνεντεύξεις – σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας έναντι του COVID19 – που αναρτήθηκαν στον επίσημο ιστότοπο του Δήμου, στο κανάλι του Δήμου στο youtube και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

To Σαββάτο, 19 Σεπτεμβρίου 2020, το πρόγραμμα περιελάμβανε την «Έκθεση Ηλεκτρικού Ποδηλάτου», όπου οι δημότες ενημερώθηκαν, μέσω της προσκεκλημένης, εξειδικευμένης εταιρείας Kosmoride, και δη των κκ. Σκουλαρίκου Χρήστου, Προϊσταμένου Πωλήσεων, και Χατσιανίδη Ιωάννη, τεχνικού, για τα περιβαλλοντικά οφέλη της χρήσης του ως μέσο αστικής μεταφοράς, αλλά και την ασφαλή χρήση του.

Κορύφωση των εκδηλώσεων αποτέλεσε η «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο», την Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020, όπου η Δημοτική Αρχή παρότρυνε τους υπαλλήλους να έρθουν στην εργασία τους χωρίς αυτοκίνητο. Σε αυτό το πλαίσιο, οι αιρετοί και οι υπάλληλοι ενστερνίστηκαν το σύνθημα της ημέρας και μετακινήθηκαν υπεύθυνα, χωρίς ρύπους, είτε πεζοί είτε με ποδήλατα.

Ο Δήμος Ασπροπύργου, ως ένας Ευρωπαϊκός Δήμος, έκανε μία αρχή στην προσπάθεια του να επηρεάσει θετικά τους δημότες του ως προς την αλλαγή των συμπεριφορών και συνηθειών μετακίνησης τους. «Στόχος μας είναι η ανάδειξη του αστικού περιβάλλοντος, η εξοικονόμηση ενέργειας, οι εναλλακτικοί τρόποι μετακίνησης – ειδικά αν αυτό αφορά μικρές αποστάσεις, η τόνωση της ζωτικότητας της πόλης, και η δημιουργία ποιοτικότερης «ατμόσφαιρας», με μικρότερο κυκλοφοριακό συνωστισμό, αλλά και λιγότερη ατμοσφαιρική και ακουστική ρύπανση», είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος της πόλης, κ. Νικόλαος Μελετίου, κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ