Πρόσκληση συμμετοχής σε έκθεση εικαστικών τεχνών για τους Καλλιτέχνες του Ασπρόπυργου

0
335

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ασπροπύργου, σε συνεργασία με την εικαστικό Αιμιλία Μπουρίτη και την Καλλιτεχνική πλατφόρμα Συν+ Εργασία, καλούν όλους τους τοπικούς καλλιτέχνες του Ασπρόπυργου, να συμμετέχουν στη διαδικτυακή ομαδική έκθεση εικαστικών τεχνών με τίτλο: «Το βλέμμα μου και η πόλη» που διοργανώνουν στο πλαίσιο της ενότητας «Γιορτή στην Κοινότητα». Η εν λόγω δράση θα πραγματοποιηθεί από τις 15 Δεκεμβρίου 2020 έως τις 15 Ιανουαρίου 2021, μέσα από το κανάλι της καλλιτεχνικής πλατφόρμας Συν+εργασία και τελείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Στην εποχή της πανδημίας, όπου οι συναντήσεις με φυσική παρουσία είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν, η διαδικτυακή Ομαδική Έκθεση Εικαστικών Τεχνών έχει στόχο να φέρει τους καλλιτέχνες σε ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ τους, υπογραμμίζοντας την ευελιξία και την ευρηματικότητα της τέχνης. Η έκθεση επιχειρεί να συγκεντρώσει το καλλιτεχνικό δυναμικό της πόλης, με σκοπό να την αφουγκραστούν, καθώς αυτή ακολουθεί ως οντότητα τη δική της εξελικτική πορεία. Σημαντικό στοιχείο της έκθεσης είναι η γνωριμία των καλλιτεχνών μεταξύ τους, και η δημιουργία ενός δυναμικού δικτύου.

Η ματιά – το βλέμμα των καλλιτεχνών, καλείται να ανασύρει εικόνες από την καθημερινότητα της πόλης, αλλά και συναισθήματα από μία προσωπική σχέση με το αστικό περιβάλλον που «τους πολιορκεί», ξυπνώντας τους την ανάγκη να το δουν με τα μάτια της ψυχής τους και να παρουσιάσουν την πόλη, είτε στην παρούσα κατάσταση ή όπως εκείνοι τη φαντάζονται.

Η έκθεση ακολουθεί το μοντέλο της αυτοοργάνωσης, για το λόγο αυτό δεν υπάρχει επιμελητική διαδικασία. Η τελική ημερομηνία κατάθεσης των έργων είναι στις 20 Νοεμβρίου 2020.Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην κ. Αιμιλία Μπουρίτη, υπεύθυνη της καλλιτεχνικής πλατφόρμας Συν+εργασία, στο e-mail: syn.ergasia@outlook.com .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ