Κλείνουν παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία και δημοτικά

0
145

Αναστολή της λειτουργίας όλων των παιδικών σχολικών μονάδων μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου στο οποίο συμμετείχε και η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. «Η εισήγηση της επιτροπής βασίστηκε στην έντονη κινητικότητα που παρατηρείται ευλόγως από γονείς που πηγαίνουν τα παιδιά τους από και προς το σχολείο, παππούδες και γιαγιάδες επίσης, δασκάλους, διοικητικό προσωπικό. Σύμφωνα με την επιτροπή η μείωση της κυκλοφορίας και η πιστή τήρηση των υπολοίπων μέτρων μπορεί να επιφέρει μείωση των κρουσμάτων», δήλωσε ο Υπουργός, ενώ τόνισε πως προέχει η δημόσια υγεία.

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήρε η κυρία Κεραμέως, η οποία έδωσε στη δημοσιότητα όλες τις λεπτομέρειες αυτού του εκπαιδευτικού lockdown: «Από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και για δύο εβδομάδες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των δομών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα. Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία παραμένουν κλειστά, όπως και τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας, μέχρι και τις 27 Νοεμβρίου», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ στη συνέχεια ανέφερε πως η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση θα λειτουργήσει εξ’ αποστάσεως.

Από τη Δευτέρα, η ΕΡΤ 2 θα προβάλει τηλεοπτικά μαθήματα για τα παιδιά του Δημοτικού, ενώ η Τηλεκπαίδευση θα λαμβάνει χώρα τις μεσημεριανές ώρες, ώστε να μη συμπίπτουν με τις ώρες διδασκαλίας Γυμνασίων και Λυκείων. Με αυτό τον τρόπο, πολλά νοικοκυριά δε θα χρειαστεί να αγοράσουν έναν νέο υπολογιστή για να καλύψουν τις εκπαιδευτικές ανάγκες από αδέρφια που βρίσκονται σε διαφορετική βαθμίδα εκπαίδευσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ