Στο εκπαιδευτικό συνέδριο «Το εκπαιδευτικό παιχνίδι στην τυπική και μη τυπική μάθηση» συμμετείχε ο Δήμος Ασπροπύργου

0
40

Στο πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα «Το εκπαιδευτικό παιχνίδι στην τυπική και μη τυπική μάθηση» συμμετείχε ο Δήμος Ασπροπύργου. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού, το Τμήμα Ψυχοπαιδαγωγικών Ερευνών στην Προσχολική Αγωγή του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και το Greek Cultural Institute.

Το όλο project ήταν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, ενώ ο Ασπρόπυργος εκπροσωπήθηκε από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Ασπροπύργου, Σοφία Μαυρίδη. Η Αντιδήμαρχος στην εισήγησή της αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του παιχνιδιού σε όλες τις εκφάνσεις της καλλιέργειας της προσωπικότητας των παιδιών, από τη δημιουργικότητα έως και την κοινωνικοποίηση. Ακολουθεί η πλήρης τοποθέτησή της:

«Σε αυτή ακριβώς την κρίσιμη ηλικία των 2, 3 ή 4 ετών, ερχόμαστε να προσφέρουμε όλα εκείνα τα απαραίτητα εργαλεία, ώστε να πλάσουν τον χαρακτήρα τους, βιωματικά. Αυτός είναι και ο λόγος που τόσο στους Βρεφικούς όσο και στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ασπροπύργου, δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στο παιχνίδι των παιδιών, δημιουργώντας ξεχωριστές γωνιές σε όλες τις δομές μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ