Πορτοκαλί φωταγωγήθηκε το Συμβουλευτικό Κέντρο Στήριξης Κακοποιημένων Γυναικών Ελευσίνας

0
43

Η Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών τιμήθηκε συμβολικά μα… φωτεινά στην Ελευσίνα, με το Συμβουλευτικό Κέντρο Στήριξης Κακοποιημένων Γυναικών να φωταγωγείται πορτοκαλί το βράδυ της Τετάρτης 25 Νοεμβρίου. Παρουσία του Δημάρχου κ. Οικονόμου, της Προέδρου του Δικτύου κας. Πατούλη, της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας κα. Άνθη, του Γ.Γ. της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρη Καφαντάρη και τις εκπροσώπους του υπ. Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛΑΣ, κ.κ. Δήμητρα Ευαγγέλου, αναπλ. Καθηγήτρια Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και Σοφία-Μαρία Κυριάκου, Υπαστυνόμο Α εκ μέρους των Τμημάτων Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας (ΤΑΕΒ).

Η ενδοοικογενειακή βία και συγκεκριμένα η βία κατά των γυναικών, αποτελεί ένα φαινόμενο κοινωνικής παθογένειας, μία αναχρονιστική και πρωτόγονη πρακτική ακραίας επιβολής του ισχυρού φύλου επάνω στο ασθενές που δυστυχώς  ακόμη και σήμερα δεν έχει εξαλειφθεί. Μάλιστα, στην Covid19-εποχή, το φαινόμενο δείχνει να λαμβάνει ιδιαίτερες διαστάσεις, καθώς τα κρούσματα δείχνουν να «απογειώνονται» κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Γι’ αυτόν το λόγο, η Πολιτεία θέσπισε την 24ωρη τηλεφωνική γραμμή 15900, ώστε όσες γυναίκες αισθάνονται ότι απειλούνται, να καλούν ανώνυμα και  να μιλούν με επαγγελματίες ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, οι οποίοι θα τις βοηθούν κατάλληλα να διαχειριστούν τις καταστάσεις που αντιμετωπίζουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ